wydaje mi sie ze odpowiedz A ale nie jestem pewny
Marcin: Do wykresu funkcji f(x)=9x nie nalezy punkt :
A (0,1)
B. (12,3)
C. (−12,3)
D. (−1,19)
22 maj 23:01
Maciek: 1=90 należy
22 maj 23:03
Maciek: 3=91/2 też należy
22 maj 23:05
Maciek: widać, że C już nie należy z racji "−"
22 maj 23:06
PW: Gdyby to było "z racji minusa", to i D. byłby niedobry (a jest punktem wykresu).
22 maj 23:12
PxG: PW
Myślę, że to był skrót myślowy bo bez "−" w podpunkcie C ten punkt należałby do wykresu tej
funkcji.
22 maj 23:16
PW: Jeżeli komuś tłumaczymy, to wolałbym po prostu
| | 1 | |
a więc (− |
| , 3) nie należy do wykresu. |
| | 2 | |
22 maj 23:28