Proszę o sprawdzenie poprawności :)
miram : W zadaniu mam wyznaczyć dziedzinę oblicz x dla podanej obok wartości
9x12−6x x= 36
22 maj 18:03
miram : najpierw wyznaczam dzedzinę wyszło mi że to −6
22 maj 18:03
miram : 12−6x=0
−6x=−12
x=− 18
22 maj 18:04
miram : nie −6 tylko − 18
22 maj 18:05
Krzysiek60: 12−6x≠0 to x≠ ?
Df= R\ wyliczony ten x
DRuga sprawa sprawdzaj co piszesz . Po co liczyc x skoro jest dany
22 maj 18:06
miram : a po podstawieniu x wyszło mi 2/6 przez 9
22 maj 18:06
Mila:
12−6x≠0⇔x≠2
D=R\{2}
22 maj 18:06
Krzysiek60: Sorry ale jakim cudem doszlas /es tak wysoko w edukacji ?
−6x≠−12 ⇒x≠2
22 maj 18:08
Krzysiek60: Dzien dobry
Milu 
Pozdrawiam
| | 3 | | 1 | |
Moze mialobyc Oblicz wartosc tego wyrazenia dla x= |
| = |
| ? |
| | 6 | | 2 | |
22 maj 18:11
miram : Nie byłam nigdy orłem z matmy,ale to nie oznacza, że jestem debilem w innych przedmiotach.Poza
tym próbuję sama,a nie czekam na gotowe wyniki.
22 maj 18:12
Krzysiek60: Tutaj nie trzeba byc orlem z matmy zeby wiedziec ze
| | 8 | |
np 4*2=8 to 4= |
| a nie 4= 8+2 . |
| | 2 | |
Poza tym jaka jestes z innych przedmiotow mnie nie intersuje
Rozmamwiamy tutaj o matematyce . Nigdzie nie nazawalem Cie debilem .
22 maj 18:17
miram : Pytanie jakim cudem doszłam tak wysoko w edukacji jest przytykiem i chyba nie miałeś mi do
powiedzenia przez to pochwały
22 maj 18:19
miram: ale oki mój błąd to przez pośpiech, następne przykłady zrobię wolniej i sprawdzę kilka razy
22 maj 18:20
Krzysiek60: Oczywiscie ze przytykiem i nie pochwala bo to sa proste rzeczy .
Ale nie wmawiaj mi ze w jakis sposob chcialem Cie obrazic i nazywajac tak jak piszesz
22 maj 18:24
Krzysiek60: Dobrze

Dokoncz tamten z tym wielomianem w mianowniku
22 maj 18:25