maratonczyk w ciagu 1 godziny przebiegl 10,3 km a w ciagu natepnych odcinek o 0,
olala: maratonczyk w ciagu 1 godziny przebiegl 10,3 km a w ciagu natepnych odcinek o 0,75km krotszy od
poprzedniego . oblicz dlugosc trasy ktora pokonal wiedzac ze w ciagu ostatniej godziny
przebiegl 7,3km.
9 lut 16:34
olala: pomocyyy


1111
9 lut 16:49
olala: prosze o pomoc
9 lut 18:09
olala: ratunku nie wiem jak zrobic to zadanie
9 lut 20:48
fruu: an=a1−(n−1)0,75
a1=10,3
9 lut 20:54
fruu: 7,3=10,3−(n−1)0,75
9 lut 20:56