g
monika: Oblicz pole powierzchni bocznej graniastosłupa prawidłowego czworokątnego, którego pole
podstawy wynosi 64 cm2, a długość wysokości ściany bocznej, wynosi 6 cm.
20 maj 21:19
monika: proszę o jak najprostrze rozwiazanie zebym mogla jeszcze kilka rozwiazać .dziekuje bardzo.
20 maj 21:20
sushi:
a samej nic a nic ?
20 maj 21:21
monika: nie umiem nic siedze nad tymi zadaniami kolo 2 godz i wychodza mi nie takie rozw.jak w tyle
ksiązki
20 maj 21:27
sushi:
to pokaż swoje obliczenia
20 maj 21:28
sushi:
podstawowe pytanie z czego składa się ta bryła (z jakich figur) ?
20 maj 21:29
monika: nie mam stargałam .
20 maj 21:35
sushi:
20 maj 21:41
monika: to wiem ze wys 6 a pole 64 cm2 ale nie wiem co dalej
20 maj 21:42
monika: a czy jest na int jakis filmik zeby mi to wytłumaczył ktos
20 maj 21:43
sushi:
co stoi w podstawie ?
20 maj 21:43
monika: kwadrat
20 maj 21:46
monika: czyli 8*8 =64
20 maj 21:46
sushi:
zgadza się,
z czego składa się pole boczne?
20 maj 21:48
monika: prostokąty
20 maj 21:51
sushi:
4 takie same, masz podane wymiary prostokąta,
więc jego pole wynosi ....,
zatem pole boczne wynosi ....
20 maj 21:52
monika: pole boczne wynosi 256
20 maj 22:07
sushi:
skąd wyszło 256 ?
20 maj 22:09
monika: 6*8=48*4=192
20 maj 22:13
sushi:
6*8*4 = 192 cm2
bo taki zapis 6*8= 48*8= 192 jest do luftu, bo 6*8 ≠192
20 maj 22:16
monika: tylko ze jak licze inne to mi nie wychodzi jak to w sumie jest jedne sie zgadzaja inne nie
od czego to zalezy
20 maj 22:39