Granica ciągu
allie x: Oblicz granicę ciągu o wyrazie ogólnym:
an = 9log3n / 4log2n
Ukośnik oznacza kreskę ułamkową − nie chciałem już robić z tego ułamka bo byłoby nieczytelne.
20 maj 20:56
Adamm:
an=1
20 maj 20:58
jc:
3log3n= n
2log2n= n
9a=(3a)2
4b=(2b)2
20 maj 21:02
allie x: A tu:
an = √n−2 / 3n+5 ?
20 maj 22:57
Nie da rady:
... = 0
(podziel / wyciagnij przed nawias
√n z licznika i mianownika, skroc i wyjdzie,
| | A | |
ze w mianowniku zostanie cos z 'n' a w liczniku nie, wiec symbol |
| −> 0) |
| | ∞ | |
gdzie A to jakas liczba
20 maj 23:23
the foxi:
0
20 maj 23:23