sinα | ||
2) tgα= | ||
cosα |
| 4−a | ||||||||||||
tgα= | = | ||||||||||||
| 4+a |
7 | ||
sinα+cosα= | /2, sin α>0 i cosα>0 | |
5 |
49 | ||
sin2α+2 sinα*cosα+cos2α= | ||
25 |
49 | ||
2sinα*cosα= | −1 | |
25 |
24 | 12 | |||
2sinα*cosα= | ⇔sinα*cosα= | |||
25 | 25 |
7 | 12 | |||
sinα*( | −sinα)= | |||
5 | 25 |
7 | 12 | |||
t2− | t+ | =0 | ||
5 | 25 |
1 | ||
Δ= | ||
25 |
3 | 4 | |||
t= | lub t= | |||
5 | 5 |
4 | 7 | 4 | 3 | 4 | 3 | |||||||
sinα= | to cosα= | − | = | ⇔sinα= | , cos= | |||||||
5 | 5 | 5 | 5 | 5 | 5 |
4 | 3 | |||
tgα= | i ctgα= | |||
3 | 4 |
3 | 4 | |||
sinα= | i cosα= | |||
5 | 5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |