n | ||
∑n=1 ∞ | ||
2018n − 2017n |
n | ||
an = | ||
2018n − 2017n |
n+1 | ||
an +1 = | ||
2018n+1 − 2017n+1 |
an +1 | n+1 | 2018n − 2017n | ||||
lim n −> ∞ | = | * | ||||
an | 2018n+1 − 2017n+1 | n |
n+1 | 2018n − 2017n | ||
* | |||
2018n* 2018 − 2017n*2017 | n |
1 | ||
Mamy otrzymać | jednak w jaki sposób mogę to osiągnąć | |
2018 |
an+1 | n+1 | 2018n − 2017n | |||
= | |||||
an | n | 2018n+1 − 2017n+1 |
1 − (2017/2018)n | 1 | |||
=(1+1/n) | → | |||
2018 − 2017*(2017/2018)n | 2018 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |