m2 | ||
Wzór funkcji w zależności od m wyszedł mi: | . | |
(m+2)2 |
4m(m+2) | ||
Następnie liczę z tego pochodną i wyszło mi | . | |
(m+2)2 |
4m | ||
W odpowiedziach prawidłowe rozwiązanie to f'(x)= | . | |
(m+2)3 |
m2 | ||
f(m)= | , m≠−2 | |
(m+2)2 |
2m*(m+2)2−m2*2(m+2)*1 | ||
f'(m)= | ⇔ | |
(m+2)4 |
2m*(m+2)−2m2 | ||
f'(m)= | ||
(m+2)3 |
4m | ||
f'(m)= | ||
(m+2)3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |