procenty
dominika: inflacja w 2007 roku wynosiła 4% a rok pozniej 6%. o ile wzrosła inflacja przez rok?
9 lut 15:59
dominika: pomocy
9 lut 16:29
ola: 4% jeden rok gdyby inflacja wzrosła o 100% to by było 8%
czyli wzrosło by o 4 ale wzrosło tylko o 2 to wobec tego inflacja wynosi 50%
9 lut 19:52
Kamiloss: ale namieszałaś xd
wzrosła o 2 pp
9 lut 19:54
pomocy pilne na jutro: w dwoch skrzyniach jest razem 45 kg. wiśni w większej skrzyni jest o12 kg więcej niż w
miejszej. ile jest wiśni w każdej skrzynce?
9 lut 19:55
...: 45/2=22.5 x1=22.5+6=28.5 x2=22.5−6=16.5
9 lut 20:02