matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kwadrat
mati:
Punkt M jest środkiem boku AB kwadratu ABCD Odcinki BD i MC przecinają się w punkcie U Jaką część pola tego kwadratu stanowi trójkąt BUC
15 maj 23:24
Eta:
1/ rysunek 2/ korzystam z własności trapezu MBCD
1
P(ABCD)= P=4a
2
i P(AMD)=a
2
=
P
4
3
3
1
P(MBCD)=
P ⇒ 9w=
P ⇒ w=
P
4
4
12
1
to P(BUC)=2w=
P
6
================
15 maj 23:41
Eta:
Zapomniałaś/eś wpisać:.......... " stanowi
pole
ΔBUC" !
15 maj 23:43
Eta:
1
1
lub P(MBC)= 3w=
P ⇒ 2w=P(BUC)=
P
4
6
16 maj 00:23
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick