Naszkicuj wykres funkcji f
Lilpeep: Naszkicuj wykres funkcji f, która spełnia jednocześnie następujące warunki:
a) D= (−4,5>
b) funkcja malejąca w przediale (−2,0>; rosnąca w przedziale (−4,−2>, <0,2>; stałą w
przedziale (2,5>
c) f(x)<0 ⇔ x∊ (−1,2) ∪ (2,5>
d) f(−1)=f(2)=0
15 maj 18:49
Blee:
15 maj 19:01
Lilpeep: To jest żle.
15 maj 19:31
Blee:
ponieważ
15 maj 19:37
Adamm: c) nie jest spełnione
15 maj 19:39
Blee:
heh ... no to przesuwamy przedział (2;5> z wartości 0 na wartość (chociażby) −1 ... w ten
sposób funkcja nie będzie ciągła, ale będzie spełniać tenże warunek
15 maj 19:41
Lilpeep: Mógłby ktoś wysłac poprawnie zrobione?
15 maj 19:44
Blee:
pomyśl trochę ... nawet Ci napisałem co należy zmienić na wykresie
15 maj 19:55
Blee:
15 maj 19:57