matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag
pabloo:
2n
2n
+
+ ...
1*2
2*3
15 maj 17:53
pabloo:
ile wynosi?
15 maj 18:32
Adamm:
1
1
1
1
2n*([
−
]+[
−
]+...)=2n
1
2
2
3
15 maj 19:04
house:
a czy nie będzie tak?
1
1
1
1
1
1
1
2n*([
−
]+[
−
]+...+[
−
])=2n*(1−
)
1
2
2
3
x−1
x
x
jeśli x=n to
1
2n*(1−
)=2n−2
n
15 maj 22:41
house:
ale jeśli to nieskończony to faktycznie samo 2n
15 maj 23:02