oblicz pochodną
^^: Witam jak policzyć pochodną z 1/1−x.
14 maj 19:15
the foxi:
A pochodną z (1−x)
−1 policzysz?
14 maj 19:19
Adamm: (1/1−x)'=(1−x)'=−1
14 maj 19:28
^^: (1−x)−1= −1(1−x)0*(1−x)'=1 ?
14 maj 19:33
^^: Dzięki wielkie za pomoc, racja −1
14 maj 19:35
piotr: | | 1 | |
a może chodzi o pochodną z |
| ? |
| | 1−x | |
14 maj 20:04
sushi:
a co policzyli?
14 maj 20:10
Basia: @sushi
pochodną 1/1−x = 1−x policzył
Adamm (bo tak to zostało napisane)
i słusznie; jakie pytanie taka odpowiedź
| | 1 | |
^^ policzył pochodną z (1−x)−1= |
| tylko oczywiście źle |
| | 1−x | |
14 maj 20:30
piotr: ((1−x)−1)' = −1(1−x)−2(1−x)' = −1(1−x)−2(−1) = (1−x)−2
14 maj 20:33