matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tensory
lu:
Dane są tensory o reprezentantach w tej samej bazie w R
3
T=||0 2 1 1 −1 2 1 0 2 || W= || −3 0 3 || S= || 2 1 0 || Znaleźć iloczyn (wi *tji * sk) Czy ktoś mógłby mi to rozpisać bo nie wiem jak to zrobić
13 maj 18:40
Lech:
Tak jak iloczyn macierzy !
13 maj 19:10