matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dodawanie i odejmowanie trygonometria
ZK:
Oblicz (3sin2α−cos
2
3α)/ tg4α−(1/tg3α) wiedząc, że α=15 stopni zadanie z podstawy
13 maj 14:35
Eta:
α=15
o
to 2α=30
o
, 3α=45
o
, 4α=60
o
i podstawiaj wartości ..............
13 maj 15:12