matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkowanie funkcji zmiennej zespolonej
Monika:
∫ |z|dz c C:z=
ti
t∊<−pi/2, pi/2> |z|=|e
it
| Moje pytani brzmi skąd wzięło się: |e
it
|=
√
cos
2
t+sin
2
t
11 maj 23:19
Adamm:
e
it
=cost+isint
11 maj 23:29