2x | ||
Oblicz pochodną funkcji y=arcsin | ? | |
1+x2 |
1 | 2x | ||||||||||||
y'= | * ( | )' | |||||||||||
| 1+x2 |
2x | ||
arcsin | =−π − 2 arctg x dla x ∊(−∞,−1). | |
1+x2 |
2x | ||
arcsin | =2 arctg x dla x ∊[−1,1]. | |
1+x2 |
2x | ||
arcsin | =π − 2 arctg x dla x ∊(1,∞). | |
1+x2 |
2 | 2 | 2 | ||||
pochodne w kolejnych przedziałach = − | , | , − | . | |||
1+x2 | 1+x2 | 1+x2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |