matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granica, suma ciągu geometrycznego
house:
1+3+3
2
+...+3
n
−
1
Oblicz granicę lim
n→
∞
3
n
1−3
n
−
1
licznik: S=
−2
1−3
n
−
1
lim
n→
∞
=
−2*3
n
1
1
3
n
(
−
)
3
n
3
1
−
3
1
lim
n→
∞
=
=
3
n
*−2
−2
6
jest ok?
11 maj 21:20
Adamm:
1−3
n
licznik =
1−3
spróbuj np. dla n=1, 2
11 maj 21:25
house:
1
czyli
2
11 maj 21:37
Adamm:
11 maj 21:40