matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy zapis jest prawidłowy
house:
π
π
2
Szybkie pytanko, czy sin
2
(
)=sin(
)
4
16
11 maj 16:33
Pytający:
Nie, równość nie zachodzi.
π
π
sin
2
(
)=(sin(
))
2
=0,5
4
4
π
2
π
sin(
)=sin((
)
2
)≈0,58
16
4
11 maj 16:41