matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąty
eryk:
promień okręgu wpisanego w trójkąt równoboczny wynosi 6. oblicz długość boku tego trójkąta.
10 maj 23:28
Basia:
w trójkącie równobocznym
1
1
a
√
3
1
6
√
3
r =
*h =
*
=
*
=
√
3
3
3
2
3
2
10 maj 23:34