matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
diego:
cześć, sprawdzi mi ktoś zadanie? pole rombu jest równe 25
√
2
, a kąt ostry ma miarę 45 stopni. oblicz długość boku tego rombu oraz jego wysokość. p=a
2
* sinα p=ah ... 25
√
2
=5
√
2
h/5
√
2
... h=5
? ... a=5
√
2
proszę o pomoc, pozdrawiam
10 maj 20:22
Basia:
10 maj 20:27