matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W ciągu arytmetycznym
anulka__1990:
W ciągu arytmetycznym a) a
2
=−1 r=2 oblicz szesnasty wyraz ciągu i sime szesnastu wyrazów b) a
2
=−6 a
8
=54 oblicz pierwszy wyraz,róznice ciągu i sumę ośmiu wyrazów jak to obliczyc?
9 lut 15:46