matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
majka:
rozumie to ktos?
Wyznacz liczbę x, wiedzac, ze log
2
(x−1)=−3
9 lut 15:40
driver:
log
a
b =c ⇔ b= a
c
log
2
(x−1)=−3 ⇔ x−1 = 2
−
3=
1
2
3
=
1
8
⇔x=1+
1
8
=.......
9 lut 16:18
majka:
dzieki
9 lut 16:28