Calki
Mat: Policzyc calke z pierwiastek z tgx przez sinxcosx po dx
I wykonac sprawdzenie.
Calka wyszla mi 2tgx do potego jedna druga plus c.
Czy ktos moglby policzyc z tego pochodna tak aby wyszlo to co w calce?
9 maj 19:07
PW: A możesz łaskawie napisać, co znaczy
pierwiastek tgx przez sinxcosx?
Z boku okienka edycyjnego jest pokazane jak pisać pierwiastek, a "głębiej" jak pisać ułamki.
9 maj 19:49
Blee:
| √tgx | | √tgx | | 1 | |
| = |
| = |
| |
| sinxcosx | | | | √tgx*cos2x | |
podstawienie:
t = tgx
9 maj 19:51
Blee:
więc na pewno źle Ci wyszła ta całka
9 maj 19:51
PW: Dlatego mój apel. Może to było
9 maj 20:13
Mat: Nie sam tg pod pierwiastkiem
9 maj 20:51
Mat: ((tgx)(1/2))/sinxcosx
9 maj 20:52
Mat: Dobra zgadza sie wynik byl dobry
9 maj 20:57