matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wa
qq:
f(u,v) = sin(−90.0+ v* 180.0) jeśli liczę pochodną cząstkową po u, to w takim razie u = 0?
8 maj 21:00
Lech:
We wzorze nie ma zmiennej u ? ? Wiec : f '
u
= 0 f '
v
= 180*cos( −90 + v*180)
8 maj 21:14