Kwaterniony :(
Mateusz: Witam, bardzo proszę o pomoc przy zadaniu. Niestety nie wiem jak się za to zabrać i będę
wdzięczny za wszelką pomoc.
Dane są kwaterniony:
a=[0.233(0.060 −0.257 −0.935)]
b=[−0.752(0.286 0374 0.459)]
Wyznaczyć a • b
8 maj 20:46
8 maj 21:16
Lech: Kwaterniony zapisujemy w postaci macierzy kwadratowej 2x2 i stosujemy reguly
dodawania , odejmowanie i mnozenia dla macierzy .
8 maj 21:18
Adamm: Kwaterniony można zapisywać jako po prostu parę liczb zespolonych
8 maj 21:20
Lech: Jeden i drugi sposob zapisu kwaternionow jest rownouprawniony ,rachunek macierzy
jest w miare prosty , zwlaszcza dla macierzy 2x2 .
8 maj 21:23
Mateusz: Dziękuję, a mogę prosić o pokazanie jak a=[0.233(0.060 −0.257 −0.935)] przedstawić jako
macierz?
Głupio mi bo pewnie to jest trywialne ale jestem mega słaby z takich rzeczy.
8 maj 22:15
Adamm: Kto wie, Ja nie miałem tego w zastosowaniach, tylko o tym trochę czytałem
9 maj 00:01