matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ulamki, przedstaw wyrazenie
macius:
przedstaw wyrażenie w postaci liczby całkowitej.
1
−
√
2
√
2
−1
8 maj 18:54
matura:
1
8 maj 18:55
macius:
1 nic mi nie mówi, nie wiem jak do tego dojść.
8 maj 18:58
Mila:
1
√
2
+1
√
2
+1
*
=
=
√
2
+1
√
2
−1
√
2
+1
2−1
1
W=
−
√
2
=
√
2
+1−
√
2
=1
√
2
−1
albo tak:
1
1
√
2
*(
√
2
−1)
−
√
2
=
−
=
√
2
−1
√
2
−1
√
2
−1
1−(2−
√
2
)
1−2+
√
2
=
=
=
√
2
−1
√
2
−1
=1
8 maj 19:02
macius:
Dziękuje!
8 maj 19:07
Mila:
8 maj 19:15