matematykaszkolna.pl
math Dan: Jak rozwijać się w matematyce? Cześć, jestem studentem pierwszego roku na uczelni technicznej, od dłuższego czasu lubiłem matematykę, w szkole średniej i na początku studiów sprawiała mi wręcz przyjemność, nie mam żadnych problemów z materiałem serwowanym nam na studiach ale po prostu wydaje mi się on nudny, straciłem cały zapał do nauki, do dalszego poznawania tego przedmiotu. Proszę Was drodzy forumowicze o rady i wskazówki jak moge na nową zainteresować się tą fascynująca dziedziną nauki, tak aby dalej dawało mi to radość i satysfakcje jak kiedyś.
8 maj 18:53
Adamm: Czytać książki
8 maj 19:12
tytyryty: Studiujesz matematykę na uczelni technicznej, czy kierunek techniczny?
8 maj 19:14
Dan: kierunek techniczny
8 maj 19:29
tytyryty: Ok. Moim zdaniem spróbuj znaleźć sobie taki kawałek matematyki, który będzie Ci po prostu sprawiał przyjemność...bo to co poznajesz na studiach, to głównie analiza − pochodne, całki, szeregi itp. No i to pewnym czasie może się znudzić, nie ukrywajmy. A jest jeszcze tyle innych rzeczy...może np. matematyka dyskretna Cie za(interesuje), może algebra, może lubisz siedzieć nad nierównościami albo algorytmiką. Tego jest mnóstwo. Szukaj, aż znajdziesz emotka
8 maj 19:56