Rozwiąż równanie kwadratowe ,wylicz x1 i x2
Brylo123: y=h+tgα*x−g/(2V02cos2α*x2)
8 maj 15:00
piotr: Jeśli to ma być równanie rzutu ukośnego to wygląda ono tak:
| | g | |
y = h + tgα*x − |
| x2 |
| | 2v02cos2α | |
8 maj 17:59
piotr: | | v02 cos2(α) ( tg(α) − √tg2(α)+2 g h /( v02cos2(α) ) ) | |
x1 = |
| |
| | g | |
| | v02 cos2(α) ( tg(α) + √tg2(α)+2 g h /( v02cos2(α) ) ) | |
x2 = |
| |
| | g | |
8 maj 18:09
piotr: x1 i x2 obliczone dla y=0
8 maj 18:10
Brylo123: a czemu przy v0 nie ma 2 to sie jakos skróciło?
8 maj 21:22
piotr: | | g | |
−b/2a = tg(α) / (2( |
| )) |
| | 2v02cos2α | |
8 maj 22:48