matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz iloczyn i iloraz liczby l+1
Kuba:
oblicz iloczyn i iloraz liczby l+1 przez liczbę sprzeżoną. Przedstaw wynik w postaci biegunowej i algebraicznej.
7 maj 21:16
Lech:
1+i
Czy z= i + 1 , wowczas (1+i)(1−i) = 2 , oraz
= i
1−i
7 maj 21:21