matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z graniastosłupem
Eta:
Z treści zadania :
a
2
√
3
a
√
3
=aH ⇒ H=
4
4
a
2
√
3
i P
c
=45
√
3
⇒
+3aH=45
√
3
/*4
2
2a
2
√
3
+3a
2
√
3
=4*45
√
3
⇒ a
2
=36 , a=6
3
√
3
81
V= 9
√
3
*
=
2
2
7 maj 18:10
Eta:
Oczywiście .. z dzisiejszej matury
7 maj 18:11
bezendu:
Eta masz link do arkuszu?
7 maj 18:48
Eta:
http://www.echodnia.eu/swietokrzyskie/matura/matura-2018/g/matura-2018-matematyka-odpowiedzi-arkusz-cke-rozwiazania-podstawa-w-serwisie-edukacja-sa-pierwsze-komentarze,13150318,28833990/
7 maj 18:50
bezendu:
Dziękuję, bardzo przyjemna według mnie
7 maj 19:16
Saizou :
a tutaj pdf już na stronie cke
https://cke.gov.pl/_EGZAMIN_MATURALNY/2018/FORMULA_OD_2015/matematyka/MMA-P1_1P-182.pdf
7 maj 19:45
Bogdan:
i tu:
https://ocdn.eu/files/pulscms/OTM7MDA_/88ceab4910167b6fe8f36c7ed5caa208.pdf#campaign_id=31075&slot=flat-leadtekst2&site_url=https%3A%2F%2Fwiadomosci.onet.pl%2Fkraj%2Fmatura-2018-matematyka-poziom-podstawowy-arkusze-i-odpowiedzi%2Fqhd281j&referer=&_ga=2.107659211.873961555.1525416988-291090146.1525118076
7 maj 20:16