geometria
maugo:

Trójkąt ABC jest równoramienny, a odcinki AD i CD są równej długości. Wyznacz kąty tego
trójkąta.
6 maj 21:34
Eta:
Popraw treść zadania
pewnie jeszcze jest ,że |AD|=|AB|
6 maj 21:43
Sushi:
Czym jest odcinek AD ?
Które boki są tej samej długości dla trójkąta ABC ?
6 maj 21:44
maugo: W treści zadania jest tyle co napisałam, z rysunku wynika, że odcinki AC i BC są tej samej
długości.
6 maj 21:48
maugo: W treści zadania jest tyle co napisałam, z rysunku wynika, że odcinki AC i BC są tej samej
długości.
6 maj 21:49
maugo: Wyznaczyłam sobie takie równanie 2|∡DAB|+3|∡ACD| = 180o
|∡ACD| =|∡DAC|
|∡DAB|+|∡DAC| = |∡ABC|
6 maj 21:55
Eta:

Widzisz ile może być takich trójkątów
6 maj 21:55
maugo: Rozumiem, ale to nie ja układałam to zadanie. Ja je tylko przepisałam.
To zadanie jest z egzaminu wstępnego do jednego z najlepszych LO we Wrocławiu
6 maj 21:58
Eta:
LO może być najlepsze

ale zadania o takiej treści nie da się rozwiązać!
Napisz poprawną treść zadania bez rysunku !
6 maj 22:02
maugo: Trójkąt ABC jest równoramienny, a odcinki AD i CD są równej długości. Wyznacz kąty tego
trójkąta.
6 maj 22:05
maugo: Trójkąt ABC jest równoramienny, a odcinki AD i CD są równej długości. Wyznacz kąty tego
trójkąta.
ps. Do zadania był rysunek.
6 maj 22:05