algebra liniowa
ssa: Niech M, L będą dwiema transformacjami liniowymi z przestrzeni wektorowej V do V.
Zakładając że L o M = M o L udowodnij że:
L(E(M)) ⊆ E(M) ∀ λ∍F
Gdzie E(M) = {x ∍ V | M(x)=λx λ∍F dla jakiegoś F}
to udowadnianie po prostu że jest podzbiorem?
czyli :
0 należy do L(E(M))
z dwóch elementów x,y należacych do L(E(M)) ich suma też tam należy
dla a∍F, x∍L(E(M)) (xa)∍L(E(M))
nie powiedzieli udowodnij ze jest podzbiorem tylko dali ten znak ktory w sumie mowi to samo,
mam racje?
6 maj 20:19