matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieństwo
Spongebob:
Czy taki wzór jest prawdziwy P(A∩B')=P(A)−P(A∩B)
5 maj 16:40
Adamm:
tak
5 maj 16:51
iteRacj@:
można do tego zapisu jeszcze dodać P(A∩B')=P(A)−P(A∩B)=P(A\B)
5 maj 19:33