log
Szczeniak: Liczba log825+log640,2 jest równa: mi wychodzi log25√5, a ma niby być log2√5,
policzycie?
4 maj 22:57
ReMi: Daj sekundę
4 maj 23:02
ReMi: Tak, mi wyszło to co powinno
4 maj 23:06
ReMi: Już ci piszę jak to zrobiłem
4 maj 23:06
ReMi: log 8 25 + log 8 (1/5)(1/2) =
log 8 (25 * √5/5) =
log 8 5√5
log 8 5√5 = log 2 √5
4 maj 23:09
Szczeniak: O kurde, bo nie zamieniłem sobie podstawy logarytmu na końcu xd i skupiłem się na liczbe
logarytmowanej, dzięki
4 maj 23:14
Szczeniak: Mam jeszcze takie coś, równanie |x2−6x−1|=m, gdzie x jest niewiadomą, ma dokładnie trzy
rozwiązania gdy m=1,4,6 czy 10?
4 maj 23:19
Szczeniak: Liczę deltę, pierwiastki, współrzędne wierzchołka, odbijam wykres i totalnie mi te odpowiedzi
nie pasują, a może całkiem źle podchodzę do tego zadania?
4 maj 23:20
ReMi: Sekundę, bo muszę sam to rozwiązać, na czyich obliczeniach i tłumaczeniach nie potrafię działać
xD
4 maj 23:21
ReMi: i wychodzi 10
4 maj 23:24
Eta:
4 maj 23:29
Szczeniak: O fck, bo przy liczeniu y wierzchołka wziąłem minus pierwiastek z delty zamiast minus delta,
już sam do siebie siły nie mam xddd
4 maj 23:40
ReMi: A matura w środę xD
4 maj 23:41
Szczeniak: 

u mnie to zawsze takie głupiutkie błędy, ale zakładam że będzie dobrze, bo co
mi zostaje innego
4 maj 23:44