o
ola: witam
czy ktos bez rysunku mogł by mi to rozwiązac .
graniastosłup prosty czworokątny i jego podstawa bedaca rombem sa przedstawione na
rysunku.oblicz pole powierzchni i objetosc tego graniastosłupa. prosty czworok=wys=5dm. romb
sciany po 3dm w wysokosc 2dm
4 maj 22:12
Janek191:
Napisz porządnie treść zadania
4 maj 22:36
Mila:

Teraz napisz mi wymiary wg podanych oznaczeń.
4 maj 22:39
ola: graniastoslup prosty czworokątny i jego podstawa bedaca rombem są przedstawione na
rysunku.Oblicz pole powierzchni bocznej i objętość tego graniastoslupa. ( na rysunku jest
prostokat przestrzenny wysokosc krawedzi to 5dm romb ścainy dolna i boczna po 3dm a
wysokosc 2dm
4 maj 22:41
Janek191:
4 maj 22:41
ola: tu gdzie H to jest 5 dm
4 maj 22:41
Janek191:
Jakaś chińszczyzna
4 maj 22:42
ola: tam gdzie jest male a to jest 3dm a wys 2dm
4 maj 22:43
Mila:
a=3dm, hrombu=2dm
H=5dm
PABCD=a*h=3dm*2dm=6dm2
Pb=4*a*H=4*3dm*5dm=60dm2
V=6dm2*5dm=30dm3
Pc=2*PABCD+4*a*H=2*6dm2+60dm2=72dm2
4 maj 23:01
ola: dziękuję MILA
5 maj 14:17