wykres funkcji y=sin x
00000: Naszkicuj wykres funkcji f(x)=sin x, gdzie x∊<−2π, 2π>, a następnie podaj:
| | √3 | |
a) argumenty, dla których funkcja f przyjmuje wartość |
| |
| | 2 | |
| | 1 | |
b) argumenty, dla których funkcja f przyjmuje wartość − |
| |
| | 2 | |
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć to zadanie? Nie mam pojęcia, jak się za to zabrać, umiem jedynie
narysować wykres.
3 maj 19:38
the foxi:
argumenty − iksy
wartości − igreki
| | √3 | |
a) odczytaj iksy dla których wykres sin x jest na wysokości y= |
| |
| | 2 | |
| | 1 | |
b) odczytaj iksy dla których wykres sin x jest na wysokości y=− |
| |
| | 2 | |
3 maj 19:48
3 maj 20:18
3 maj 20:19
00000: Jak to można obliczyć?
5 maj 17:37
Jerzy: Pewne wartości funkcji trygonometrycznych trzeba znać na pamięć.
5 maj 17:45
00000: Zdradzi mi ktoś tę tajemnicę? Nie wiem jak to obliczyć, a w prawie każdym zadaniu mam takie
polecenie.
5 maj 19:04