matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
Help:
Cześć, mam takie pytanie. Mając wyrażenie arctg(y/x) jak z tego wyrazić wartość kata ? Pozdrawiam
3 maj 17:41
Jack:
arctg(y/x) = kąt pozdrawiam.
3 maj 17:43
gg:
α=arctg(y/x) tg α = y/x.
3 maj 17:43
PW:
Konkretnie.
3 maj 17:44