L
L: Pomocy
Oblicz
log
3(2x+7)=2
8
log2 5−13 =
| (35 razy 5 − 6 razy 34)5 | |
| = |
| 37 razy 6 +7 razy 38) | |
log5 10 + log5 2,5 =
(15)log5 0,25+1 =
| 712 razy 3 + 4 razy 712 | |
| = |
| (712:78)3 | |
3 maj 09:34
Szczeniak: log3(2x+7)=2
log3(2x+7)=2log33
log3(2x+7)=log332
log3(2x+7)=log39
2x+7=9
2x=2
x=1
3 maj 10:41
Szczeniak: log5(10*2,5)=log525=2
3 maj 10:43
L: Dzięki
3 maj 11:04
Szczeniak: | (3*5*34−6*34)5 | | [34(15−6)]5 | |
| = |
| = |
| 6*37+7*3*37 | | 37(6+21) | |
| [34(9)]5 | | [34*32]5 | | [36]5 | | 330 | |
| = |
| = |
| = |
| =320 |
| 37(27) | | 37*33 | | 310 | | 310 | |
3 maj 11:09
Jerzy:
Przedostatnie..... = 4 + 1/5
3 maj 11:26