matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
aga:
http://matma4u.pl/cgi-bin/mimetex.cgi?(artghx)%27=\frac{dy}{dx}=\frac{1}{\frac{dx}{dy}}=\frac{1}{(tghy)%27}=\frac{1}{\frac{1}{cosh^2y}}=\frac{1}{\frac{cosh^2y-sinh^2y}{cosh^2y}}=\frac{1}{1-tgh^2y}=\frac{1}{1-x^2}
Mógłby mi ktoś wyprowadzić w taki sam sposób: (arctghx)' próbowałam sama, ale mi nie wychodzi cały czas
Z góry bardzo dziekuje
2 maj 18:51
aga:
−1
powinno wyjsc:
1−x
2
2 maj 18:55
Agata:
?
2 maj 20:18
Mila:
U mnie nie da się odczytać linka. Napisz polecenie do zadania.
2 maj 23:24
Benny:
1
x+1
1
x−1
−2
−1
[
ln
]'=
*
=
2
x−1
2
x+1
[x−1]
2
x
2
−1
2 maj 23:49