proszę o sprawdzenie
Anna: narysuj wykres funkcji f określonej wzorem f(x) x2 −6IxI ina jego podstawie wyznacz liczbę
rozwiązań równania f(x) = p
w zależności od wartości parametru p
otrzymałam następujący wynik
0 rozwiązań dla p ∊ ( −∞,−3)
2 rozwiązania dla p ∊ { −3} ∪ ( 0 ,+∞)
3 rozwiązania dla p = 0
4 rozwiązania dla p ∊ ( −3,0 )
natomiast wynik w książce jest
0 rozwiązań dla p ∊ ( −∞,−9)
2 rozwiązania dla p ∊ { −9} ∪ ( 0 ,+∞)
3 rozwiązania dla p = 0
4 rozwiązania dla p ∊ ( −9,0 )
2 maj 18:24
annabb: Policz y wierzchołka tej paraboli
2 maj 18:35
annabb:
2 maj 18:37
Anna: słusznie dziękuję już wiem jakieś zaćmienie
2 maj 19:02