Geometria płaska
nefrel: Dany jest odcinek AB oraz punkty C1, C2, C3, spełniające warunki: |C1A|=5,5 cm
|C1B|=(2/11)−1 cm
|C2A|=3,(7)
|C2B|=3 7/9 cm
|C3A|=√18
|C3B|= 3 √2
Do symetralnej odcinka AB spośród punktów
a) należy tylko punkt C1
b) należą tylko punkty C1 i C2
c) nie należy żaden punkt
d) należą wszystkie punkty
2 maj 16:44
Mila:
Musi być spełniony warunek:
|ACk|=|BCk|
ten warunek jest spełniony przez C3
(√18=√8*2=3√2 )
Sprawdzaj pozostałe.
2 maj 18:52
Mila:
Literówka.
√18=√9*2=3√2
2 maj 20:40