matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz miarę kąta ostrego alfa
Kasya2112:
. wyznacz miarę kąta ostrego alfa, jeżeli √3sinα + cosα −−−−−−−−−−−−−−−−− = 2 cosα
2 maj 16:02
q:
√
3
tgα+1=2 tgα=
√
3
/3 α=30
2 maj 16:07
Jerzy:
√
3
tgα =
3
2 maj 16:11