matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
X
X:
Oblicz
(5
20
+5
18
) razy (3
4
)
3
(5
16
+5
14
) razy 9
5
2 maj 14:59
Franklin p_p:
5
1
8(25+1)* 3
1
2
5
1
8 *3
2
=
=5
4
* 9 = 5625
5
1
4(25+1)*3
1
0
5
1
4
2 maj 15:03
Franklin p_p:
5
18
(25+1) * 3
12
5
18
*3
2
=
= 5
4
*9=5625
5
14
(25+1) *3
10
5
14
Poprawione
2 maj 15:06
X:
Dziękuję
2 maj 18:19