rozwiaz rownanie
Nefkalion: 1log x−1 + 3log x+1 = 2
2 maj 14:43
Jerzy:
Zacznij od założeń.
2 maj 14:56
Franklin p_p: Odpowiedzi to x=1 v x=100?
2 maj 14:56
Franklin p_p: Założenia, pomnóż obustronnie pozbywając się ułamków, zredukuj i powinno ci wyjść
2log2 x−4log x=0 , wyciągasz 2log x i piszesz rozwiązania
2 maj 14:58
Jerzy:
Nie wypisuj bredni , dla x = 1 pierwszy logarytm nie istnieje.
2 maj 15:00
2 maj 15:10
Jerzy:
log(x) − 1 ≠ log(x − 1). Nie myl pojęć.
2 maj 15:14
Jerzy:
Sorry... to moja pomyłka.
2 maj 15:15
Franklin p_p:
2 maj 15:16
Nefkalion: dziękuję bardzo
2 maj 20:22