matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
X
X:
Oblicz 2
x−4
=(
√
2
)
2−3x
2 maj 11:09
ReMi:
Już liczę
2 maj 11:11
X:
Ok
2 maj 11:13
ReMi:
2
x−4
=
√
2
2x−8
√
2
2x−8
=
√
2
2−3x
2x−8=2−3x //+3x 5x−8=2 //+8 5x=10 x=2
2 maj 11:14
X:
Dzięki
2 maj 11:21