WIELOMIANY
KWIATEK: JAK TO WYKONAĆ:
(x⁷−x⁶)(x⁵−x²)
(x⁴−2x²)²
1 maj 18:54
maugo: 1). x6(x−1)*x2(x3−1)=x8(x−1)(x3−1)
2). x8−4x6+4x4
1 maj 19:07
maugo: Wzory skróconego mnożenia
1 maj 19:08
KWIATEK: dziękuję a mogę jeszcze prosić o:(3x⁷+2x)² ,(x⁵+2x)²
1 maj 19:30
maugo: Skorzystaj ze wzoru (a+b)2=a2+2ab+b2
1 maj 19:37
KWIATEK: wszystko mi się miesza. o losie.
1 maj 20:02
KWIATEK: znajdziesz chwilkę żeby rozpisać potrzebującej
1 maj 20:13
Hajtowy:
(3x
7+2x)
2 = (3x
7)
2 + 2 * (3x
7 * 2x) + (2x)
2 = ...
To samo z drugim
1 maj 20:21
KWIATEK: 9x14+12x8+4x2 czy tak?
1 maj 20:31
KWIATEK: (x5+2x)2
x10+4x6+4x2 czy tak?
1 maj 20:34
maugo: tak, tak
1 maj 20:41
KWIATEK: bardzo ci dziękuję.
1 maj 20:43