1 | ||
V= | πr2*h | |
3 |
H−h | H | R*(H−h) | ||||
ΔDSC∼ΔBOC⇔ | = | ⇔r= | ||||
r | R | H |
R2*(H2−2H*h+h2) | ||
r2= | ||
H2 |
1 | R2*(H2−2H*h+h2) | |||
V(h)= | * | *h⇔ | ||
3 | H2 |
R2 | ||
V(h)= | *(H2*h−2H*h2+h3) | |
3H2 |
R2 | ||
V'(h)= | *(H2−4H*h+3h2) | |
3H2 |
1 | ||
h= | H lub h=H ∉D | |
3 |
1 | ||
Dla h= | H funkcja V(h) ma maksimum lokalne | |
3 |
1 | ||
h= | H | |
3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |