matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
Agata:
sinα
α
f(α)=
+
α
sinα
policzyć pochodną α−alfa
1 maj 17:51
Janek191:
1
α
f(α) =
sin α +
α
sin α
1
1
f '(α) =
cos α + α* ( −
)* cos α
α
sin
2
α
1 maj 17:59
Lech:
sin
2
α + α
2
f(α) =
α sinα
Pochodna ilorazu funkcji :
sin2α *α sinα − sin
2
α *2α
f '(α) =
α
2
sin
2
α
1 maj 18:38