przedstaw wynik w postaci algebraicznej i biegunowej
crooen: √−1
1 maj 15:54
annabb: 0+1i
1 maj 15:56
annabb: 1 (cos90+i sin90)
1 maj 15:58
Adamm:
√−1={i, −i}
1 maj 16:18
crooen: jak dojsc do takiego zapisu
1 maj 16:21
Saizou :
Adamm czy Twój sposób zapisu jest poprawny?
1 maj 16:40
Adamm: Tak
1 maj 16:41
Adamm:
n√z =def. { w∊ℂ : zn=w } gdzie z∊ℂ, n∊ℕ+
1 maj 16:44
Adamm:
n√z =def. { w∊ℂ : wn=z }
1 maj 16:47
Adamm:
Możliwość edytowania jednak czasami by się przydała
1 maj 16:48
Saizou :
Pierwszy raz się z takim sposobem zapisu spotkałem, wiec chciałem się zapytać

Gdzie mogę znaleźć taki sposób zapisu? Jakaś literatura?
1 maj 16:51
Saizou :
Bo mi to nie pasuje, że z lewej strony masz liczbę, a z prawej zbiór.
1 maj 16:53
Adamm:
Z obu stron mam zbiór
1 maj 16:59
Adamm: Tak się oznacza na mojej uczelni
1 maj 17:02
1 maj 17:05
Saizou :
Nie będę się kłócił, spotkałem po raz pierwszy tak użyty ten zapis i mnie to trochę zbiło z
pantałyku.
1 maj 17:08
Adamm:
Nie miałem zamiaru się kłócić
1 maj 17:09